Schiphol wederom gekozen tot beste luchthaven in West Europa

1302074402Passagiers hebben Amsterdam Airport Schiphol ook dit jaar uitgeroepen tot ‘beste luchthaven van West Europa’ tijdens de Passenger Terminal Expo in Kopenhagen.

In het World Airport Survey voor het seizoen 2010-2011 werd Schiphol als derde beste transferluchthaven ter wereld gewaardeerd, na Singapore Changi Airport en Incheon International Airport.

Verder nam zij de zesde plaats (vorig jaar nog plaats vijftien) in de top tien van beste luchthavens ter wereld in, waarbij binnen Europa alleen de kleinere luchthaven München een betere beoordeling krijgt. Schiphol wordt daarbij met name geroemd om haar bereikbaarheid en haar one-terminal concept.

Tenslotte bezette Schiphol de derde plaats in de wereld voor wat betreft de ontspannende en recreatieve faciliteiten op de luchthaven.

Adviesbureau Skytrax ondervroeg 11,38 miljoen reizigers uit meer dan honderd landen over de kwaliteit van meer dan 240 luchthavens ter wereld. Daarbij ging het om zaken als bereikbaarheid, faciliteiten en hygiëne. In totaal kregen luchthavens een beoordeling op negendertig punten. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.

Terug naar de vorige pagina.


Agenda

Geen activiteiten.

Twitter

Facebook