Amsterdam Airport Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa

1334933671Passagiers hebben Amsterdam Airport Schiphol uitgeroepen tot ‘beste luchthaven van Europa’ tijdens de Passenger Terminal Expo in Wenen. Het is voor het eerst dat Schiphol deze award krijgt. Eerder won zij al enkele malen de award voor beste luchthaven in West Europa. Schiphol keert bovendien terug in de top 5 van beste luchthavens ter wereld op de vierde plaats (vorig jaar nog de zesde plaats).

De top 5 van de wereld ziet er nu als volgt uit: Incheon International Airport (Zuid-Korea), Singapore Changi Airport, Hong Kong International Airport, Amsterdam Airport Schiphol en Beijing Capital International Airport.

Schiphol wordt met name geroemd als overzichtelijke en transparante luchthaven voor overstappende passagiers, maar ook voor wat betreft de ontspannende en recreatieve faciliteiten op de luchthaven. Dat leverde, na Singapore Changi Airport en Incheon International Airport ook de derde plaats op in de top van beste transferluchthavens ter wereld.

The World Airport Awards, in de reisindustrie beter bekend als de Passenger’s Choice Awards, worden gezien als de wereldwijde benchmark die de kwaliteit van luchthavens in kaart brengt. Voor de Awards over 2012 ondervroeg Skytrax ruim 12 miljoen reizigers uit meer dan honderd landen over de kwaliteit van 388 luchthavens ter wereld. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.

Adviesbureau Skytrax is gevestigd in Engeland en doet onderzoek naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.

Terug naar de vorige pagina.


Agenda

Geen activiteiten.

Twitter

Facebook