Etihad begint 15 mei lijndienst Schiphol – Abu Dhabi

1358263360Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, lanceert dagelijkse vluchten tussen zijn thuisbasis in Abu Dhabi en Amsterdam.

De nieuwe EY77 en EY78 vluchten starten op woensdag 15 mei 2013 en dragen ook de code KL, van KLM. De dagelijkse vluchten zijn een aanvulling op de huidige dienstverlening van KLM tussen Amsterdam en Abu Dhabi. Die verhoogt vanaf de zomer tot dagelijks en wordt uitgevoerd onder de EY code van Etihad Airways, zodat beide luchtvaartmaatschappijen samen dagelijks twee vluchten kunnen aanbieden. De twee vluchten per dag tussen Amsterdam en Abu Dhabi zijn handig voor passagiers die vanuit Nederland willen vliegen naar Abu Dhabi of verder, zoals naar Sri Lanka, Pakistan en Australië.

Etihad Airways zal een Airbus A330-200 inzetten op de nieuwe vluchten naar Amsterdam. Die biedt 22 plaatsen in Pearl Business-klasse en 240 in Coral Economy klasse, zodat in totaal wekelijks 3.668 passagiers kunnen vliegen tussen de twee hoofdsteden.

De uitbreiding van de codeshare-overeenkomst betekent dat Etihad Airways zijn EY-code kan plaatsen op KLM-vluchten naar Stockholm, Aberdeen, Barcelona, Bergen, Birmingham, Kopenhagen, Edinburgh, Glasgow, Göteborg, Helsinki, Leeds/Bradford, Madrid, Nice en Toronto. Die bestemmingen komen bovenop de huidige codeshare-vluchten naar Billund, Cardiff, Newcastle, Oslo en Stavanger.

In ruil plaatst KLM zijn KL-code op de vluchten van Etihad Airways naar Bagdad, Basra, Kozhikode, Cochin, Dhaka, Arbil, Hyderabad, Kathmandu, Madras, Malé, Peshawar, de Seychellen en Trivandrum. Momenteel bestaan er al codeshare-vluchten naar Colombo, Islamabad, Lahore, Melbourne en Sydney.

De hoofdstad van Nederland is een van de 17 grote Europese steden waarop Etihad Airways vliegt, naast Brussel, Dublin, Frankfurt, Genève, Londen en Parijs.

De nieuwe bestemmingen maken deel uit van het groeiplan van de luchtvaartmaatschappij. Etihad Airways wil tegen 2020 meer dan 150 vliegtuigen kunnen inzetten op meer dan 100 bestemmingen.

Terug naar de vorige pagina.