Fokker 100 op panoramaterras Schiphol open voor bezoekers

1306951649Vandaag is op het Panoramaterras van Schiphol een Fokker 100 officieel opengesteld voor het publiek. een ware luchtvaartbeleving voor alle bezoekers van het Panoramaterras. Schiphol wil hiermee haar bezoekers verrassen en een kijkje achter de schermen bieden in de historie van de luchtvaart. In het vliegtuig kunnen bezoekers de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele passagiersstoelen, een kijkje nemen in het bagageruim en meer te weten komen over de historie van Fokker. De toegang tot het toestel is gratis.

Fokker 100

De Fokker 100 is een schenking van KLM aan Amsterdam Airport Schiphol. Het vliegtuig vloog de eerste keer op 2 maart 1989 en het laatst op 19 februari 2010. In zijn laatste vijf dienstjaren heeft het toestel meer dan 550.000 passagiers vervoerd in 7.403 vluchten naar onder andere Glasgow, Leeds, Cardiff, Bristol, Hamburg, Berlijn, Frankfurt, Stuttgart, Nice en Bologna. De Fokker 100 is het grootste verkeersvliegtuig dat Fokker heeft gebouwd. Het vliegtuig is bedoeld voor korte afstanden en biedt plaats aan ongeveer honderd passagiers.

Het Panoramaterras

Het Panoramaterras is te vinden op de tweede verdieping tussen Vertrekhal 1 en 2, en biedt uitzicht op het platform en een van de start- en landingsbanen van Schiphol. Jaarlijks bezoeken bijna anderhalf miljoen dagjesmensen, afhalers, wegbrengers en luchtvaartenthousiastelingen het Panoramaterras.

Terug naar de vorige pagina.