KLM onthult Delfts blauw vliegtuig

15 jun, 2011

1308162634Vandaag heeft KLM haar Delfts blauwe vliegtuig onthuld op Schiphol. Het vliegtuig van 64 meter lang en 18 meter hoog is bestickerd met 4000 stickers, elk in de vorm van een Delfts blauw tegeltje.

Aanleiding was de campagne Tile & Inspire die wereldwijd plaats vond in april en mei. Iedereen werd uitgenodigd om online via met name Facebook een Delfts blauw tegeltje met een inspirerende boodschap te maken en zo een plekje op het KLM-vliegtuig te bemachtigen. Uit de meest inspirerende inzendingen zijn ongeveer 4000 winnaars getrokken en die staan afgebeeld op een Boeing 777-200 met registratie PH-BQP, die vandaag ook haar eerste vlucht maakt.

“Met dit Delfts blauwe vliegtuig verbindt KLM historie met social media. Via de succesvolle online campagne Tile & Inspire hebben we onze passagiers actief betrokken bij een oer-Hollands product, Delfts blauw. Delfts blauw is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur, maar ook met KLM. Al sinds de jaren vijftig biedt KLM op intercontinentale vluchten Delfts blauwe huisjes aan in de World Business Class. We zijn dan nu ook zeer trots dat een van onze vliegtuigen helemaal uitgevoerd is in het Delfts blauw”, aldus KLM-directeur Erik Varwijk.

In 154 landen zijn er 120.000 tegels gemaakt waarvan er 77.000 zijn ingestuurd om op het vliegtuig te komen. De actie heeft tot meer dan 50.000 extra likes op de KLM facebook-pagina geleid en meer dan 450.000 views op YouTube

De afgelopen maanden heeft KLM de wereldwijde online campagne Tile & Inspire gevoerd. KLM nodigde zowel facebook fans als passagiers uit om online hun profielfoto op een Delfts blauwe tegel te plaatsen, deze te voorzien van een inspirerende boodschap en zo kans te maken met dat tegeltje op een echte Boeing 777-200 te komen. De inspirerende boodschappen worden beoordeeld in het Chinees, Duits, Engels, Frans, Nederlands, Noors, Portugees, Russisch, Spaans en Zweeds. Uiteindelijk staat er een hele reeks inspirerende boodschappen in deze talen op het toestel, en vliegen de boodschappen zo naar talloze bestemmingen.

Terug naar de vorige pagina.