Madurodam’s Flying Dutchman klaar voor vertrek

Den Haag, 10 juli 2020 – The Flying Dutchman, Madurodam’s nieuwste attractie, is officieel klaar voor vertrek! Na een bouwtraject van ruim 1,5 jaar opende de cabin crew vanochtend voor het eerst voor bezoekers de deur in van de levensgrote zilvergrijze KLM DC-3 die staat te stralen op luchthaven Schiphol. Het waren de burgemeester en wethouders van Madurodam die de eer hadden om als eerste aan boord plaats te nemen voor de ‘maiden flight’.

Wereld van creativiteit en daadkracht
The Flying Dutchman is in de eerste plaats een eerbetoon aan de 100-jarige KLM. De luchtvaartmaatschappij en haar eerste President-Directeur, de markante Albert Plesman, die in de eerste Raad van Toezicht van Madurodam plaatsnam, speelden een belangrijke rol bij de oprichting van het familiepark in 1952. KLM en Plesman waren één van de inspiratiebronnen voor Nederlanders tijdens de wederopbouw van ons land. Ze belichaamden precies dat waar Madurodam tijdens de beginjaren voor stond en nog altijd voor staat: een stukje hoop bieden voor de toekomst, door het mooiste van Nederland te laten zien.

Dromen en durven
De nieuwste attractie van Madurodam vertelt niet één verhaal over slechts één persoon. Bezoekers maken een vlucht die voorbij tijd en ruimte gaat. Een vlucht langs verhalen over dromen, over durven en over creativiteit in Nederland van de laatste 100 jaar. Zodra de motoren beginnen te draaien, vliegen bezoekers dankzij de allerlaatste showtechnieken van de ene verbazing in de andere en komen ze op plekken die anderen voor onmogelijk hielden. Rakelings over de Amsterdamse grachten en langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven. Een duik in kunstzinnige en architectonische meesterwerken en ook de muzikale wereld in, dwars door het oog van de storm.

Zo beleven de passagiers met Plesman als gezagsvoerder het vooruitgangsdenken van vele pioniers; van de iconen Freddy Heineken en Anton Philips en ook van kunstenaars Mondriaan en Escher met hun vernieuwende kijk op de wereld tot aan de pioniers van nu, de Nederlandse DJ’s die nog steeds muzikaal de wereld veroveren. Stuk voor stuk mensen die in staat zijn om voorbij de horizon te kijken en zo Nederland een beetje mooier maken.

Have a safe flight
Met The Flying Dutchman als dé grote publiekstrekker maakt Madurodam zich dus op voor topdrukte bij luchthaven Schiphol deze zomer. Uiteraard is bij deze attractie ook de 1,5 meter maatregel toegepast zowel in het buitengebied als in de cabine, net zoals de rest van het park is aangepast aan het Covid-19 protocol.

Voor meer informatie: www.madurodam.nl/flying-duchtman

  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Iedere 5 minuten start een show
  • In Nederlands en Engels
  • Indoor attractie
Terug naar de vorige pagina.