Nieuw interieur lange afstandsvloot Air Berlin

1328468349De eerste A330-200 uit de lange afstandsvloot van Air Berlin is voorzien van nieuwe stoelen in zowel de Business als de Economy Class. Daarnaast is ook het vernieuwde Inflight Entertainment Systeem in gebruik genomen.

Door de nieuwe Business Class configuratie kunnen passagiers genieten van een verbeterd zit- en ligcomfort. De nieuwe stoelen zijn volautomatisch bedienbaar en beschikken over een hellingshoek van 170 graden. Hierdoor kan de stoel worden omgevormd tot een comfortabel stoelbed met een lengte van 181 cm en een breedte van 50 cm. Verder zal iedere stoel beschikken over een aansluiting voor een laptop of andere electronische apparatuur. De vernieuwde Business Class biedt plaats aan 20 personen.

In de Economy Class wordt gebruik gemaakt van nieuwe lichtgewicht stoelen. Door het gebruik van smallere rugleuningen ontstaat er maximale beenruimte en wordt de zogenaamde ‘living space’ vergroot. Daarbovenop komen nog een aantal andere voordelen zoals verstelbare hoofdsteunen, haakjes voor jassen en opbergvakken voor literatuur.

Het audio-video-on-demand-systeem ‘’RAVE’’ behoort tot de meest moderne inflight entertainment oplossingen die op dit moment in de markt worden aangeboden. Iedere passagier beschikt over een individueel entertainment systeem dat naar eigen wens bediend kan worden. De 8,9 inch (22 cm) hoge-resolutie monitor maakt gebruik van moderne LED-technologie en is via een touchscreen te bedienen. De aansluiting voor de koptelefoon zit direct in de monitor evenals een USB-poort voor het gebruik van een iPhone, iPad en andere PDA’s.

De volledige ombouw moet voor de zomer 2012 gereed zijn.

Terug naar de vorige pagina.