Nieuwe Arkefly Boeing 737-800 met Sky Interior geland op Schiphol

1301683779Donderdagavond landde de gloednieuwe ArkeFly Boeing 737-800 met registratienummer PH-TFD voor het eerst op Schiphol. Het toestel, rechtstreeks afkomstig uit het Boeing Delivery Center in Seattle, vliegt met een configuratie van 96 Economy Class stoelen en 84 Comfort Class stoelen en is uitgerust met het nieuwe Boeing Sky Interior, gebaseerd op het interieur van de toekomstige Boeing 787 ‘Dreamliner’. De nieuwe Boeing wordt vooral ingezet op bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Boeing Sky Interior

De PH-TFD is de eerste Boeing 737-800 in Nederland die is uitgerust met het nieuwe Boeing Sky Interior. Gebaseerd op onderzoek, kennis en designontwikkeling in het kader van de Boeing 787 ‘Dreamliner’ is het cabine-interieur in deze nieuwe uitvoering flink aangepast. De meest opvallende veranderingen zijn:
– Nieuwe vormgeving van wandpanelen inclusief raamomlijsting.
– Nieuwe dynamische LED-verlichting, aangepast naar verschillende vluchtfases.
– Meer ruimte voor handbagage door grotere handbagagecompartimenten. Reizigers kunnen de handbagage makkelijker bij hun eigen stoel plaatsen.
– Meer ruimte om rechtop te staan.
– Geluidsdempende materialen en een nieuwe inrichting zorgen voor minder geluid in de cabine.

Acceptatie succesvol verlopen

De afgelopen weken is bij ArkeFly en Boeing hard gewerkt om de aflevering, acceptatie en introductie van de nieuwe Boeing te voltooien. Alle vereiste vergunningen zijn door de Inspectie Verkeer en Waterstaat afgegeven, het vliegtuig is tot in detail geïnspecteerd en alle testvluchten zijn succesvol verlopen.

Vlootvernieuwing en –uitbreiding ArkeFly 

Met de komst van een vierde eigen Boeing 737-800, gaat ArkeFly verder met de uitbreiding en vernieuwing van haar vloot. Inclusief de nieuwste aanwinst bestaat de vloot van ArkeFly uit vier Boeings 767-300ER en vier Boeings 737-800. Daarnaast wordt gedurende het drukke zomerseizoen extra capaciteit ingezet. Ook op langere termijn is er in vlootvernieuwing voorzien, over een aantal jaren zal de Boeing 767-300ER vervangen worden door de ultramoderne Boeing 787 Dreamliner.

Terug naar de vorige pagina.