Online systeem maakt vliegtuigspotten op Schiphol makkelijker

1357307564Vandaag is een online systeem gelanceerd dat vliegtuigspotten op Schiphol voor iedereen mogelijk maakt. Het actuele baangebruik wordt gekoppeld aan spottersplaatsen.

Voor het grote publiek was het moeilijk om vliegtuigen te spotten op Schiphol. In de omgeving van Schiphol liggen veel spottersplaatsen met een uitzicht op de startbanen en de vliegtuigopstelplaatsen. De luchthaven beschikt alleen over een van de meest complexe banenstelsels ter wereld met zes startbanen. Het baangebruik op Schiphol verandert voortdurend waardoor het voor luchtvaartfanaten moeilijk was om de juiste baan te kiezen.

Op schiphol.vliegtuigenspotter.nl worden sinds vandaag de actuele start- en landingsbanen weergegeven in combinatie met beschrijven van spottersplaatsen. Gebruikers zien foto’s van de omgeving, adressen, routebeschrijvingen, luchthavenfrequenties en eventuele parkeerverboden.

Daarnaast is te zien wanneer wordt verwacht dat meerdere banen open zijn voor stijgen of landen. In de toekomst wordt eventueel een radar toegevoegd met het vliegverkeer rondom Schiphol.

Terug naar de vorige pagina.


Agenda

mei
30
do
2019
10:00 Wings en wheels @ Vliegveld Hoogeveen
Wings en wheels @ Vliegveld Hoogeveen
mei 30 @ 10:00 – 17:00
Wings en wheels @ Vliegveld Hoogeveen
Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019 , wordt  op vliegveld Hoogeveen voor de zestiende keer ‘Wings en Wheels’ gehouden. Een evenement voor het hele gezin met voor de eerste keer een grote kleding outlet.  Het evenement, dat ooit … Lees meer
jun
1
za
2019
10:00 Open dag Vliegveld Middenmeer @ Vliegveld Middenmeer
Open dag Vliegveld Middenmeer @ Vliegveld Middenmeer
jun 1 @ 10:00 – 17:00
Open dag Vliegveld Middenmeer @ Vliegveld Middenmeer
Zaterdag 1 juni a.s organiseert Vliegveld Middenmeer van 10:00 tot 17:00 uur haar jaarlijkse Open Dag. Deze dag voorziet groot en klein van heel veel luchtvaartinspiratie. Het programma omvat onder meer de aanwezigheid van vele … Lees meer
jun
21
vr
2019
08:30 Paris Air Show
Paris Air Show
jun 21 @ 08:30 – jun 23 @ 18:00
Toonaangevende internationale luchtvaartshow met statische vertoning van toestellen.

Twitter

Facebook