Ryanair start lijndiensten vanaf Eelde

1331569469Vanaf begin mei 2012 vliegt Ryanair vanaf Groningen Airport Eelde naar Mallorca, Marseille en Milaan. De drie routes worden allen twee maal per week uitgevoerd in de periode mei tot en met oktober. De luchthaven verwacht dat de vluchten dit jaar 40.000 – 45.000 extra passagiers opleveren.

Al geruime tijd heeft Ryanair belangstelling getoond om Groningen Airport Eelde op te nemen in haar routenetwerk. Zekerheid over de baanverlenging was daarbij een noodzakelijke voorwaarde. Nu vast staat dat de baanverlenging komend jaar wordt gerealiseerd heeft Ryanair besloten om op korte termijn al te starten met lijndiensten naar bestemmingen met een relatief korte aanvliegtijd. Hiermee verwacht Ryanair de marktkansen in Noord Nederland direct te kunnen ontwikkelen. Ryanair accepteert daarbij dat er het eerste jaar nog beperkingen kunnen zijn door de nu nog korte baan en mogelijk gedurende de bouwfase.

Ryanair verzorgt meer dan 1.500 vluchten per dag in 28 landen en heeft een vloot van 290 Boeing 737-800 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij heeft ruim 8.500 mensen in dienst en zal dit jaar volgens de prognose 75 miljoen passagiers vervoeren.

Ryanair vloog al eerder vanaf Groningen Airport Eelde. In 2003 en 2004 had de maatschappij een route naar Londen Stansted met een British Aerospace 146.

Terug naar de vorige pagina.


Agenda

Geen activiteiten.

Twitter

Facebook