Schiphol krijgt nieuwe vrachtverbinding naar China

Amsterdam Airport Schiphol heeft haar vrachtverbindingen met China en Hongkong verder versterkt met de lancering van twee B777F-diensten door China Southern Airlines naar Chongqing.

Chongqing is een belangrijk centrum voor de productie van pc’s en laptops. Negen van ‘s werelds toonaangevende merken hebben inmiddels een productievestiging in deze regio. De snelle uitbreiding van de industrie in Chongqing zorgt voor een sterke economische groei.

Met de nieuwe vluchten breidt China Southern haar bestaande diensten van Amsterdam naar Shanghai en Guangzhou uit, en komt het aantal bestemmingen in China dat met een directe vrachtverbinding vanaf Schiphol kan worden bereikt op negen: Hongkong, Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzen, Tianjin, Yantai en Chengdu, en nu dus ook Chongqing. China Southern is een van de zeven luchtvrachtmaatschappijen die vanaf Schiphol vliegen op China en Hongkong. De anderen zijn Air France KLM, Martinair, China Cargo Airlines, Jade Cargo, Cathay Pacific en Airbridge Cargo.

Er zijn inmiddels 21 luchtvrachtmaatschappijen die vliegen vanaf Schiphol, met in totaal gemiddeld 325 vliegbewegingen per week, naar 70 bestemmingen in 45 landen op 6 continenten. Daarnaast verzorgen passagiersvluchten en gecombineerde passagiers- en vrachtvluchten diensten van Schiphol naar Hangzhou en Xiamen.

Terug naar de vorige pagina.


Agenda

Geen activiteiten.

Twitter

Facebook