Schiphol verwelkomt miljardste passagier

19 okt, 2011

1319035880Vandaag is op Amsterdam Airport Schiphol de miljardste passagier verwelkomd. De passagier zat aan boord van KLM-vlucht KL0644 die gisteravond vertrok vanaf John F. Kennedy Airport in New York.
De miljardste passagier werd aan de gate verwelkomd door de heer Jos Nijhuis, President-directeur van Amsterdam Airport Schiphol en de heer Peter Hartman, President-directeur KLM. De miljardste passagier is mevrouw Inge Serné uit Haarlem. De verraste mevrouw Serné arriveerde vanochtend om half twaalf op Schiphol, na een stedentrip New York. Jos Nijhuis: “Het is een bijzondere dag voor Amsterdam Airport Schiphol. Sinds de oprichting van de luchthaven in 1916 is een netwerk van verbindingen opgebouwd dat Nederland met de wereld verbindt via 303 bestemmingen naar meer dan 100 landen.

De miljardste passagier heeft een reischeque van Schiphol en KLM ontvangen ter waarde van EUR 2.000 en een shopping voucher ter besteding op Amsterdam Airport Schiphol ter waarde van EUR 1.000, inclusief een jaarabonnement Privium en Schiphol Excellence Parking.

De miljardste passagier mocht daarnaast een bedrag van EUR 10.000 schenken aan een goed doel naar keuze. Mevrouw Serné heeft het bedrag geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding.

De overige passagiers op de vlucht kregen bij het verlaten van het vliegtuig een attentie van Schiphol.

Op de luchthaven staan vandaag tien grote, kleurrijk beplakte cijfers van twee meter hoog: 1.000.000.000. Schiphol deelt aan passagiers en bezoekers zakjes met snoep uit met dezelfde cijfers.

Terug naar de vorige pagina.