Studenten Hogeschool van Amsterdam organiseren luchtvaartconferentie in het EYE

group-pictureVeertien honoursstudenten Aviation Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseren op vrijdag 15 januari 2016 de elfde editie van de Aviation Management Conference in het EYE Filmmuseum te Amsterdam. Het thema van deze dag is “The New Traveller” en focust op de veranderende karakteristieken van de moderne generatie reizigers. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement worden er presentaties gegeven door experts uit het bedrijfsleven en presenteren studenten tevens de resultaten van hun eigen onderzoek. Onder de sprekers bevinden zich enkele grote namen uit de Europese luchtvaartwereld, zoals Diederik Pen, voormalig directeur van Martinair en nu COO bij het Hongaarse Wizz Air. Daarnaast zullen Piet Demunter (Director Strategic Development bij Brussels Airport Company), Albert van Veen (CIO bij Schiphol Group) en Guillaume Burghouwt (Hoofd Luchtvaartonderzoek bij SEO Economisch Onderzoek) hun kijk op de verschillende deelonderwerpen toelichten.

Onderwerpen

Tijdens de Aviation Management Conference komen vier actuele onderwerpen aan bod:
1. Potentiële samenwerking tussen low-cost en full-service luchtvaartmaatschappijen
2. Invloed van airline business models op de infrastructuur van luchthavens
3. Impact van “ground transportation” op de intra-Europese markt
4. Big Data in een luchthavenomgeving

Bovenstaande onderwerpen worden belicht vanuit het gezichtspunt van de moderne reiziger en zijn relevant voor zowel luchtvaartmaatschappijen als luchthavens.

Aanmelden voor de conferentie kan via www.amconference.nl. Hier is ook verdere informatie te vinden over het programma, de onderzoeksonderwerpen en achtergronden van de sprekers. Het entreegeld bedraagt €50,- voor professionals (inclusief lunch en borrel); voor studenten is er een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar. Het programma duurt van 09:00 tot 16:15 uur en wordt afgesloten met een hapje/drankje en gelegenheid tot netwerken.

Terug naar de vorige pagina.


Agenda

mei
30
do
2019
10:00 Wings en wheels @ Vliegveld Hoogeveen
Wings en wheels @ Vliegveld Hoogeveen
mei 30 @ 10:00 – 17:00
Wings en wheels @ Vliegveld Hoogeveen
Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019 , wordt  op vliegveld Hoogeveen voor de zestiende keer ‘Wings en Wheels’ gehouden. Een evenement voor het hele gezin met voor de eerste keer een grote kleding outlet.  Het evenement, dat ooit … Lees meer
jun
1
za
2019
10:00 Open dag Vliegveld Middenmeer @ Vliegveld Middenmeer
Open dag Vliegveld Middenmeer @ Vliegveld Middenmeer
jun 1 @ 10:00 – 17:00
Open dag Vliegveld Middenmeer @ Vliegveld Middenmeer
Zaterdag 1 juni a.s organiseert Vliegveld Middenmeer van 10:00 tot 17:00 uur haar jaarlijkse Open Dag. Deze dag voorziet groot en klein van heel veel luchtvaartinspiratie. Het programma omvat onder meer de aanwezigheid van vele … Lees meer
jun
21
vr
2019
08:30 Paris Air Show
Paris Air Show
jun 21 @ 08:30 – jun 23 @ 18:00
Toonaangevende internationale luchtvaartshow met statische vertoning van toestellen.

Twitter

Facebook