Succesvol jaar voor Groningen Airport Eelde

10 jan, 2013

1357829893Het afgelopen jaar was succesvol voor Groningen Airport Eelde. Het aantal passagiersbewegingen is, als gevolg van nieuwe lijndiensten, gegroeid met 40% van 148.850 in 2011 tot 208.660 in 2012. Het aantal vliegbewegingen kwam uit op 46.400, 12% minder dan in 2011, door een daling in het lesverkeer.

De luchthaven biedt aankomende zomer een uitgebreid aanbod voor de noordelijke reizigers. Het charterschema, uitgevoerd door transavia.com en Corendon, bevat vluchten naar Spanje, Griekenland, Portugal, Turkije en de Canarische eilanden. Nieuw dit jaar is dat Corendon twee maal per week rechtstreeks naar Antalya zal vliegen, vanaf deze zomer mogelijk door de baanverlenging. De Griekse eilanden Corfu en Rhodos worden komende zomer niet aangeboden. De vluchten werden voorheen vanaf Groningen Airport Eelde in combinatie met andere regionale luchthavens aangeboden, maar door de onzekere economische situatie hebben touroperators behoedzaam ingekocht en is er onvoldoende zekerheid om deze vluchten vanaf de regionale luchthavens in te plannen. Ryanair keert aankomende zomer terug op Groningen Airport Eelde met drie bestemmingen: Milaan Bergamo, Mallorca en Girona Barcelona. De laatste bestemming biedt Ryanair dit jaar aan in plaats van Marseille. Om die reden heeft Vueling recent laten weten dit jaar niet terug te keren met Barcelona.

Baanverlenging bijna gereed
De luchthaven kijkt uit naar de realisatie van de baanverlenging. Op 24 april 2013 zullen de eerste vluchten vertrekken van de langere start- en landingsbaan. Groningen Airport Eelde wordt hierdoor interessanter voor reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen, omdat met de langere baan zonder operationele restricties vluchten naar verder gelegen bestemmingen in Europa uitgevoerd kunnen worden. Groningen Airport Eelde verwacht de komende jaren meer nieuwe bestemmingen aan het aanbod te kunnen toevoegen.

Terug naar de vorige pagina.