Tweede toestel voor Corendon Dutch Airlines

17 feb, 2012

1329501420Corendon Dutch Airlines krijgt eind april haar tweede vliegtuig met de registratie PH-CDF. Het is een Boeing 737-800, net als het eerste toestel van CDA. Het toestel is afkomstig is van de Britse maatschappij Thomson Airways. CDA voert vluchten uit voor Corendon Vliegvakanties.

Voordat het nieuwe toestel de lucht ingaat, wordt het overgespoten in de bordeauxrode Corendon-kleuren, en krijgt het winglets om energiezuiniger te vliegen. Het cabine- en cockpit persoon voor het toestel is al gewerfd. ‘Uit de honderden brieven die we hebben ontvangen, zijn twaalf piloten en 25 man voor de cabine geselecteerd’, vertelt CDA-topman Jan Heppener. ‘Samen met het personeel van het eerste vliegtuig, het grondpersoneel en onderhoud hebben we dan opeens een bedrijf met meer dan honderd mensen in dienst’, illustreert Heppener de snelle groei van het bedrijf.

Corendon Dutch Airlines (CDA) is een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij, opgericht in 2011. CDA is het Hollandse zusje van het Turkse Corendon Airlines dat van en naar Turkije vliegt. CDA vliegt op alle niet Turkse-bestemmingen waaronder Israël, Egypte, Griekenland, Macedonië, Marokko, Tunesië, Portugal en Bulgarije.

Terug naar de vorige pagina.


Agenda

Geen activiteiten.

Twitter

Facebook