Baanverlenging Groningen Airport Eelde gereed

24 apr, 2013

1366809040Een jaar lang is op Groningen Airport Eelde gewerkt aan de verlenging van de start- en landingsbaan. Op woensdagochtend 24 april 2013 is de verlengde baan officieel geopend door Staatssecretaris Wilma Mansveld.

Aannemerscombinatie Dura Vermeer / Imtech heeft ruim een jaar gewerkt aan de realisatie van het project baanverlenging. De start- en landingsbaan is verlengd naar 2.500 meter en over de hele lengte van een nieuwe toplaag voorzien. Om de klus te klaren was de luchthaven van 9 tot en met 23 april gesloten. Vandaag, op 24 april, is het project afgerond.

Met de realisatie van de baanverlenging komen meer bestemmingen binnen het bereik van Groningen Airport Eelde. Het maakt de luchthaven een stuk interessanter voor het opzetten van nieuwe routes.

Staatssecretaris Mansveld: ”De langere baan zorgt voor een betere bereikbaarheid en economische kansen voor het Noorden. De aanwezigheid van een luchthaven met meerdere bestemmingen is voor veel bedrijven een belangrijke vestigingsvoorwaarde. Het milieu profiteert ook van de langere baan. Want een tussenstop om ergens anders bij te tanken is niet meer nodig.”

Terug naar de vorige pagina.